A Baloldali Alternatíva Egyesülés Egyeztető Bizottsága szükségesnek látja, hogy a zömében egyoldalú és tendenciózus híreket közvetítő tömegkommunikációval szemben felhívja a magyar közvélemény figyelmét a következőkre:
     1. Az Arab-öbölben szembenálló mindkét fél igazságtalan háborút folytat. Kuvait iraki megszállása és Irak Izrael elleni támadásai, valamint a békés rendezés még fennálló lehetőségeit figyelmen kívül hagyó nyugati fegyveres fellépés egyaránt elfogadhatatlan agresszió.
     2. A háború nem a kuvaiti nép szabadságáért, hanem olajért és az olajárak ellenőrzéséért folyik. Része a világ újrafelosztásáért és a Közel-Kelet ellenőrzéséért folytatott világhatalmi küzdelemnek. Emellett jó alkalom a gazdag Észak számára a fejlődő világgal szembeni erődemonstrációra.
     3. Azokat, akik most a kis kuvaiti nép szabadságára való hivatkozással hadat viselnek, nemrég még egyáltalán nem zavarta, ahogy Szaddam Husszein rezsimje - a vegyi fegyvert is alkalmazva - fellépett a szabadságukért harcoló kurdokkal szemben, sőt ebben az időszakban több nyugati ország, az USA, Franciaország, Németország és a Szovjetunió is nagy mennyiségű hadianyagot szállított Iraknak. Így ezek az országok is felelősek a háború kitöréséért.
     4. Miközben a magyar tömegtájékoztatás szinte kizárólag a szövetségesek háborús sikerpropagandáját sugározza, még mindig nem tudni, hogy a kormányzat berkeiben és a Parlament zárt ülésén milyen - hazánk, tehát valamennyiünk biztonságát érintő - politikai döntések születtek azon kívül, hogy látjuk: ismét magyar katonák – még ha orvosok is - vannak határainktól több ezer kilométerre, háborús térségben, idegen parancsnokság alatt.