A "Baloldali Alternatíva" Egyesülés szombathelyi tagcsoportja - a mozgalom alapelveinek megfelelôen - üdvözli a Rába Mosonmagyaróvári Mezôgazdasági Gépgyár megalakult munkástanácsát. Kívánjuk önállósulási szándékuk, munkásönkormányzati kísérletük sikerét.

Szolidaritásuk kinyilvánításáért szintén üdvözöljük a Rába Szentgotthárdi Gyáregysége munkásainak és gazdasági vezetôinek bátorságát. Ugyanakkor elítéljük a Rába Szentgotthárdi Gyára Szakszervezeti Bizottságának kishitűségre valló tiltakozását a dolgozók önállósági és szolidaritási törekvéseivel szemben.

A "Baloldali Alternatíva" Egyesülés jogi, gazdasági, társadalomtudományi munkacsoportjai gyakorlati segítséggel kívánják támogatni mindazon munkáskollektívákat, amelyek az önállósulás, az önszervezôdés lehetôségeit választva a munkásönkormányzati tulajdon megvalósításában, munkástanácsok létrehozásában látják a társadalmi - vállalati - kibontakozás lehetôségeit. Nem zárkózunk el a szakszervezetek ezirányú törekvéseinek támogatásától sem.